· 

Een nieuwe uitdaging!

Een zomerweek Portret-boetseren bij Carien van Dongen

Portret-boetseren leren was iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond

Eigenlijk had ik gedacht dat ik dat op de kunstacademie zou leren. Maar daar bleek dat deze specialisatie bij het onderdeel beeldhouwen hoort en niet bij een keramiekopleiding. Destijds vond ik dat best wel een tegenvaller. Maar ik heb daar toch mijn weg kunnen vinden me mijn raderen. Ook al stond de docente er destijds niet helemaal achter. Ik mocht ermee afstuderen en ik voelde een kleine overwinning toen diezelfde docente me vertelde dat ze alleen maar lof kreeg over mijn afstudeerwerk omdat het anders was dan anders. 

Ook van deze docente heb ik  technieken geleerd die me nu wel van pas kwamen. Je leert er als het ware de klei beheersen en klei was en is nu eenmaal toch mijn ding.

 

  Maar in het begin van de corona-tijd was de zin en vooral de rust om met klei te werken, opeens ver te zoeken. Mijn man werkte plots thuis. Twee puberzonen bleven thuis vanwege gesloten scholen. Een chaos in me huis en in mijn lijf. Ik kon mijn draai niet meer vinden. Geen rust in mijn hoofd.Totdat ik dus eind augustus naar Waspik ging voor een creatieve week.

 

   Al gauw bleek dat ook de andere cursisten volop zin hadden om aan de slag te gaan met portret-boetseren. Een leuke gezellige groep vrouwen. Carien leerde ons de kneepjes van het vak op een paar dagen tijd. We genoten samen en mijn creativiteit bloeide helemaal op. Heerlijk!

 

  Het zijprofiel was een afbeelding van een man met een vreemde kaaklijn en een haakse neus. Het aangezicht ws van een meisje. Uiteindelijk kon ik mijn eigen fantasie op de vrije loop laten en kwam er bovenstaand hoofd uit.

 

    Grote dank gaat dan ook uit naar Carien die met al haar enthousiasme duidelijk uitleg gaf over hoe alles in zijn werk ging. Ook mijn dank voor alle medecursisten, wat hebben we lol gehad. Samen gewerkt aan al onze prachtige kleikoppen, maar ook heerlijk gezongen en zelfs gedanst (Jeruzalema).

Natuurlijk moet ik ook Sybe niet vergeten, de partner van Carien, die met plezier boodschappen deed voor ons, zodat wij konden genieten van heerlijk ontbijt ,lunch en niet te vergeten overheerlijk diner.

 

 Kortom; Dit was een geweldige zomerweek, die me zoveel meer heeft gebracht als alleen portret-boetseren... Ik heb door alle ervaringen, indrukken en emoties de kriebels om weer met de klei te werken meer als ooit te voor terug.

 

En.....

 Mijn zomerweekje voor volgend jaar heb ik  natuurlijk al geboekt. 

 

                                  Groetjes Ankie