Op zoek naar een geschikte werkruimte

 Kasteel Limbricht was van de baan. Thuis al een portrethoofd van mijn man Math gemaakt (best goed gelukt) en was ik vervolgens bezig de laatste hand te leggen aan een raderhoofd.

Het boetseren lukte wel thuis, maar er waren veel stoorzenders waardoor ik iedere keer weer uit mijn concentratie gehaald werd waardoor het niet echt prettig werken was.

Inmiddels had ik ook al rondgekeken hier in het centrum. Via een plaatselijke fietsenzaak werd me een klein pandje aangeboden. Gratis! Het lag midden in het centrum, geweldig, maar na een checkup bleek hier geen water en geen licht te zijn, zelfs geen toilet. `bij nader inzien was ik dus blij gemaakt met een dode mus, dit was een onmogelijke plek om te werken.

Via internet zag ik kantoorpanden vrij staan op het industrieterrein hier in Echt. Maar op de een of andere manier trok me dat niet. De gedachte aan een industrieterrein  riep een ongezellig beeld bij me op.

Via marktplaats kwam ik uit bij een lege autogarage in Linne. Ik belde voor een bezichtiging en stond vrij snel bij hun voor de deur. Een mooi groot pand. Alles begane grond. Water en toilet voorhanden. Er was ook goed licht. Het deed wel oubollig aan, beetje primitief... maar het was dan ook antikraak en dus goedkoop. Het enige minpuntje hier was, dat ze net met een geïnteresseerde aan het onderhandelen waren over de verkoop van het pand, maar dat zou wellicht niet zo een vaart lopen. Ja hoor..drie dagen later kreeg ik bericht dat het pand verkocht was en ik maar tot januari kon huren. Dat leek me geen goed plan. Als ik iets huren zou, moest dat minimaal voor een half jaar zijn.

Ik baalde echt.Teleurgesteld zocht ik verder internet af.

 

"Zou ik dan toch eens op dat industrieterrein gaan kijken hier' zei ik tegen mijn man. Er was een ruimte te huur van 25 vierkante meter en de prijs viel mee. Om een lang verhaal kort te maken, ik ging kijken en het zag er goed uit. Er moest wel een andere vloer in, er was water in de buurt en een toilet.Bovendien zat ik daar niet alleen. In het pand waren verschillende bedrijfjes gevestigd. Zal ik? Zal ik niet?..... 

"Kom jij ook eens meekijken.' Mijn man vond het een mooie goede locatie. Dicht bij huis. Als er iets aan de hand zou zijn thuis, hoefden ze maar te bellen en dan was ik binnen 5 telen weer bij ze. Ideaal.

Ik heb de eigenaar opgebeld en gezegd dat ik akkoord ging.

Dit kamertje zou nu voor een jaar mijn werkruimte worden.Ik heb de donderdag 24 ste getekend en ben meteen begonnen om hier mijn kleikamertje leeg te ruimen. Via facebook vond ik een behulpzame vriendin die weer een handige kennis had. Ze wilde me wel helpen om de laminaat te leggen. (manlief was te druk met zijn eigen werk). we hebben meteen de koe bij de horens gevat en zondag lag het vloertje erin. Met het busje hebben we de spulletjes verhuisd. Math en zoon Joris hebben rekken in elkaar geschroefd en opgebouwd. Ik vond nog een tweedehands eethoekje en een kapstok bij de kringloop. .Kortom in nog geen week tijd was ik verhuisd met mijn kleispullen en had ik de kantoorruimte omgetoverd in een prachtig atelier.Eindelijk mijn eigen werkplek. Mijn raderhoofd is inmiddels af. Dus her kan ik aan een nieuwe creatie beginnen..jippie!

1 november is het officieel Mijn eigen atelier

 

Ceramic Art - Ankie Vrolings

Bellweg 19

6101 XA  Echt

0646340258

 

    Bezichtiging op afspraak...Jullie zijn welkom

                       De koffie staat klaar!